Laminuotas stiklas, tai du ar daugiau atskirų stiklo lakštų suklijuotų tarpusavyje plėvele. Ir gali būti įvairiausių storių. Stiklo laminavimui galima panaudoti ir įvairias dekoravimo plėveles, tokiu būdu gaunami įvairūs raštai ir ornanemtai. Stiklas tampa žaismingas ir jaukus.

Virtuvėje vietoj plytelių galima naudoti dažytą, laminuotą stiklą. Lengvai pritaikysite dažytą stiklą savo virtuvėje, nes yra platus spalvų pasirinkimas. Tokią stiklinę sienelę virtuvėje ne tik lengva prižiūrėti ir valyti, bet tuo pačiu ji papuoš jūsų virtuvę.

Stiklo lakštų suklijavimui (laminavimui) naudojamos skaidrios stingstančios dervos, kuriomis užpildomas tarpas tarp dviejų ar daugiau stiklo lakštų. Tokios laminuoto stiklo struktūros gali būti daugiasluoksnės, o jų storis siekti 50-70 mm ir daugiau priklausomai nuo panaudojimo reikalavimų.

Laminuotas stiklas taikomas:

Architektūriniuose pastatų statybos sprendimuose tiek išorės tiek vidaus apdailai - stogeliams, balkonams, pertvaroms.

Interjero darbuose - laiptų pertvaroms, laiptų pakopoms, barams, stalams , stalviršiams, pertvaroms iš lenkto stiklo, grindims ir podiumams ir taip toliau.

Pastatų ar erdvių saugumui padidinti nuo greito įsilaužimo ar kitų vandalizmo aktų arba ginkluoto užpuolimo. Parinkus laminuoto stiklo struktūrą galima užtikrinti skaidrios stiklinės pertvaros neperšaunamumą pistoletu ar net "Kalašnikovo" automatu. Tokios stiklo struktūros naudojamos banko patalpų apsaugojimui, muziejinių vertybių ar kito brangaus turto bei dirbančių žmonių saugumui užtikrinti.

Garso izoliacijai padidinti tarp pertvertų erdvių, nes laminuoto stiklo varža garsui žymiai didesnė nei tokio pat storio masyvaus stiklo.

Meniniams stiklo gaminiams, interjerui, baldams. Laminuojant stiklo lakštus galima sukurti įvairių spalvinių derinių, piešinių, esančių viduje tarp stiklo lakštų, o taip pat derinant spalvotus, raštuotus stiklus ir kt. su metalu, medžiu ir kitomis medžiagomis.

Stiklo laminavimas atveria beribes erdves menininkų fantazijoms įgyvendinti.