Stiklinės laiptų pakopos kaip ir stiklinės grindys yra neeilinis sprendimas patalpos interjere. Tačiau tai ne visada skirta nustebinti Jūsų svečią. Tai gali būti puikus arba net vienintelis šviesos šaltinis į patalpą esančią apačioje. Grindys gaminamos iš laminuoto (tai yra suklijuoto iš keleto sluoksnių) stiklo. Viršutinis stiklo sluoksnis yra dengiamas neslidžia danga, kadangi stiklas, ypač šlapias, yra labai slidus.

Stiklo laiptai ir grindys

Tobulėjant šiandieninėms technologijoms, atsiveria naujos stiklo perspektyvos. Tokia skaidri ir trapi medžiaga kaip stiklas, panaudojus šiuolaikinius apdirbimo metodus, tampa pakankamai tvirta statybine medžiaga, tai stiklo laiptai, stiklo turėklai, stiklo tilteliai ar stiklinės grindys. Žmonės mažiausia tikisi pamatyti stiklą sau po kojomis ir labai stebisi raginami ant jo užlipti. Pagrindinė stiklinių laiptų ir grindų paskirtis - nustebinti jūsų lankytojus.

Tačiau stiklo grindys gali turėti ir labai praktišką paskirtį. Kartais atsitinka taip, kad toks sprendimas - vienintelis būdas dienos šviesai patekti į žemiau esančias patalpas. Kartais rūsyje po grindimis slypi tikrai įdomių senovinių pastato elementų, vertų pirmo aukšto lankytojų dėmesio. Norėdami įrengti šviečiančias grindis taip pat neapsieisite be stiklo pagalbos.

Stiklo grindys gaminamos iš storo, keliais sluoksniais suklijuoto stiklo. Stiklo storis ir sluoksnių kiekis priklauso nuo stiklo lakšto dydžio. Kuo didesnis stiklo lakštas, tuo storesnis ir brangesnis stiklas reikalingas. Todėl nepatariama naudoti didesnių kaip 1,5 m² stiklo lakštų. Stiklo grindys tvirtinamos ant metalinio rėmo, naudojant specialias gumines tarpines ir hermetikus.

Rekomenduojama, kad visos stiklo lakšto kraštinės remtųsi į rėmą. Jei tokios galimybės nėra, tenka didinti stiklo storį. Viršutinis stiklo sluoksnis turi būti padengtas specialia neslidžia danga - sudrėkęs stiklas gali tapti labai slidus. Grindų stiklas, kaip ir įprastas, nėra atsparus braižymui. Ypač šiuo atžvilgiu pavojingas prie batų padų prilipęs smėlis. Jei ant stiklo nuolat bus lipama su nešvariais batais, gali atsitikti, kad stiklo paviršius bus pažeistas jau po kelių mėnesių.

Stikliniai laiptai ir grindys yra labai įdomi berėmio stiklo konstrukcijų panaudojimo sritis. Žmonės mažiausia tikisi pamatyti stiklą sau po kojomis ir labai stebisi raginami ant jo užlipti. Todėl galima teigti, kad pagrindinė stiklinių laiptų ir grindų paskirtis - nustebinti jūsų lankytojus.

Turėklai

Tradicinius porankius ir turėklus interjere galime pakeisti šiuolaikiškais, moderniais, lengvos konstrukcijos stiklo turėklais, derinant jungiant juos su medžio ar nerūdijančio metalo porankiais, statramščiais ar tiesiog paliekant atvirus. Tokio tipo turėklai ir porankiai išsiskiria savo elegancija, žavesiu, lengvumu ir originaliu interjero sprendimu.

PAVYZDŽIAI: