Pasitelkus stiklo matinimo ir dažymo technologijas bei jūsų fantaziją, galima pasiekti įspūdingų rezultatų. Stiklinės durys, šiuolaikinio dizaino lankstai ir laikikliai papuoš jūsų ofisą ir namus.

Stiklinės varstomos durys - tai puikus sprendimas atskirti dvi patalpas ir tuo pat metu palikti jas kaip vientisą erdvę. Stiklinės varstomos durys gali būti įvairios: vienvėrės, dvivėrės, vienpusės, dvipusės. Galimi įvairūs durų dydžiai ir tvirtinimo būdai. Dažniausiai berėmio stiklo varstomos durys yra tvirtinamos į angos viršų ir apačią, apačioje naudojant hidraulinį durų uždarytuvą. Tačiau galimi ir šoniniai vyrių tvirtinimai.

Projektuojant stiklo duris patartina naudoti hidraulinį grindininį durų uždarytuvą, jis atlieka ne tik apatinio vyrio funkciją bet ir kontroliuoja durų judėjimą, kad dėl neatsargaus elgesio ar vėjo gūsio durys didele jėga nesitrenktų į sieną. Jis įleidžiamas į grindis todėl yra nematomas, o paliktas praviras duris jis švelniai uždarys. Sandarumui padidinti naudojami įvairus profiliukai, tarpinės, šepetėliai arba medinė ar metalinė stakta. Šiuo atveju naudojami kitokios konstrukcijos vyriai, leidžiantys darinėti stiklo duris tik į vieną pusę.

Visus rekomenduojamus varstomų durų ir stiklo pertvarų matmenis esant poreikiui galima didinti keičiant stiklo storį, techninį sprendimą, naudojant papildomas standumo briaunas ar atramos taškus.

PAVYZDŽIAI: